Diversity & Inclusion

Inclusie staat steeds hoger op de agenda van organisaties. Inclusieve teams presteren beter. Maar hoe meet je inclusie? Met behulp van organisatorische netwerkanalyse (ONA) berekenen wij hoe inclusief een organisatie of team is.

 

01

Centrale onderzoeksvraag of hypothese

Een advocatenkantoor strijdt al jaren voor meer vrouwen aan de top. Tot nu toe zijn de genomen maatregelen echter niet voldoende effectief gebleken; het aantal vrouwen aan de top blijft achter ten opzichte van interne doelstellingen. We gebruiken ONA om vast te stellen welke cultuuraspecten de doorstroom van vrouwen naar de top belemmeren.

02

Identificeren van de doelgroep

Omdat het vraagstuk organisatiebreed geldt, beschouwen we het hele kantoor als doelgroep.

03

Doelgroep uitnodigen

Alle werknemers worden uitgenodigd een korte survey in te vullen. De survey neemt maximaal 10 minuten in beslag.

04

Analyseren resultaten

De resultaten laten zien dat er voor verschillende cultuuraspecten verbeteringen mogelijk zijn. Het vormen van specifieke mentorrelaties tussen vrouwelijke junioren en mannelijke partners is hier een voorbeeld van.

05

Presentatie en feedback

In overleg met de klant wordt een beknopte presentatie door ons voorbereid. Deze presentatie gebruiken we om de conclusies en aanbevelingen aan te scherpen waar nodig. Via een aantal interviews en een plenaire sessie worden de resultaten teruggekoppeld aan alle werknemers.

06

Finaliseren resultaten

Na verwerking van feedback ronden we het onderzoek af in de vorm van een overzicht van de resultaten en aanbevelingen.

leer onze producten kennen

Benieuwd naar welke connecties jij kan leggen? Laat ons meedenken!