Workforce planning

Organisatorische netwerkanalyse (ONA) is bij uitstek geschikt om in kaart te brengen welke rol iemand speelt in het team. Zo kan iemand door zowel directe als indirecte connecties dé influencer zijn. Of iemand is een ware autoriteit; de bron van kennis.

01

Centrale onderzoeksvraag of hypothese

Een IT-bedrijf met een vestiging in Nederland en Vietnam is benieuwd naar de rolverdeling tussen en binnen de teams in Nederland en Vietnam. ONA wordt hierbij ingezet om te zien welke talenten het beste waarvoor ingezet kunnen worden. 

02

Identificeren van de doelgroep

Het hele bedrijf doet mee met de ONA.

03

Doelgroep uitnodigen

Zowel de vestiging in Nederland als Vietnam worden uitgenodigd voor het invullen van een korte survey. Voor de werknemers in Vietnam wordt een survey in de moedertaal gemaakt.

04

Analyseren resultaten

Uit de analyse komen een aantal voorheen onbekende talenten naar voren. Zij blijken bijvoorbeeld geschikt om projecten te leiden en bruggen te bouwen tussen Nederland en Vietnam.

05

Presentatie en feedback

Het management bespreekt de resultaten zowel plenair als individueel. Op basis van deze gesprekken worden individuele ontwikkelplannen opgesteld.

06

Finaliseren resultaten

Na het vaststellen van de ontwikkelplannen wordt 6 maanden later een herhaalonderzoek gepland om de progressie te meten.

leer onze producten kennen

Benieuwd naar welke connecties jij kan leggen? Laat ons meedenken!